Principală » 2013 » Februarie » 18 » Model de buna practica
12:18 PM
Model de buna practica


Republica Federala Germana este un stat federal constituit din 16 regiuni cu suveranitate partiala si cu o populatie de aproximativ 82 milioane locuitori.  Ingrijirea si educatia copiilor este considerata a fi dreptul si obligatia parintilor iar autoritatile locale monitorizeaza acest lucru. Doar in situatia in care parintii nu reusesc sa isi indeplineasca aceasta datorie pe deplin, statul nu numai ca este indreptati sa intervina dar este si mandatat. Aceasta se intampla in situatia in care copilul se afla in pericol iar parintii nu pot sau nu vor sa intervina.

Nu se stie pana in prezent careeste procentul cazurilor de violenta asupra copilului in atentia sistemului deprotectie deoarece datele sunt colectate avand in vedere cadrul general al situatiei de pericol in care s-ar putea afla un copil.

Educatia non violenta a copilului a fost introdusa in codul civil in anul 2000. Codul penal prevede ca infractiuni abuzul sexual, neglijarea si maltratarea copilului insa urmarirea penala nu joaca un rol important in
protectia copilului victima a abuzului si neglijarii, accent punandu-se pe nevoia copilului de protectie si asistenta, de incredere si cooperare a familiei, ceea ce prin acuzare s-ar ajunge la oposul acestora.

De la nastere si pana la varsta de 5 ani a copilului parintii sunt obligati sa mearga regulat cu copilul la pediatru pentru o serie de examinari stabilite prin lege in vederea detectarii timpurii a oricarei cauze de natura medicala care ar putea impiedica dezvoltarea normala a acestuia.

Pentru dezvoltarea abilitatilor parentale, stimularea interactiunilor parinte-copil si promovarea unei dezvoltari armonioase a copilului autoritatile locale trimit scrisori parintilor, ghiduri de familie, ofera consiliere familiala si cursuri si pregatiri pentru parinti. Asa cum se
intampla si in Romania, centrele si oficiile de consiliere parentala sunt
frecventate in principal de parinti cu un nivel ridicat de educatie care doresc sa invete metodele cele mai bune de educare a copilului pe cand cei care intr-adevar ar avea nevoie este putin probabil sa le frecventeze.

Tot pe principiul prevenirii, unele regiuni au inceput sa trimita moase si asistente in pediatrie la domiciliul familiilor cu probleme psiho-sociale si de sanatate.
 
Vizualizări: 80 | Adăugat de: Gina | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0