Principală » Fişiere » Fişierele mele

Serviciile sociale la nivel local
2013-01-29, 5:07 PM
La nivel local copiii pot beneficia de serviciile unor centre de zi, acestea avand drept scop sprijinirea familiilor vulnerabile in vederea prevenirii abandonului si mentinerii copiilor alaturi de ceilalti membri ai familiei dar si corectarea deficientelor si privatiunilor de care sufera sau la care au fost supusi. Tipul lor variaza, centrele de zi fiind adaptate nevoilor fiecarei categorii defavorizate de copii.

In Romania exista multiple tipuri de centre de zi pentru integrarea sociala a copiilor, astfel incat sa acopere intreaga arie a nevoilor persoanelor defavorizate. Centrele de zi se impart, asadar, conform urmatoarei tipologii:

- Centre de zi pentru integrarea sociala a copiilor delicventi sau cu risc infractional;

- Centre de zi pentru integrarea copiilor abandonati, in vederea inlaturarii fenomenului copiii strazii;

- Centre de zi pentru copiii provenind din familii sarace;

- Centre de zi pentru copiii cu dizabilitati.

In general in astfel de centre, copiii au parte de ingrijire (alimente, haine), educatie, consiliere psihologica, asistenta medicala corelata nevoilor lor (de ex. kinetoterapie) si nu numai.

Obiectivele stabilimentelor de acest tip se centreaza in jurul integrarii sociale sau in viata de familie a copiilor, dezvoltarea unui cod moral de valori, dar si finalizarea unor studii care sa le permita accesul si integrarea intr-un loc de munca.

Categorie: Fişierele mele | Adăugat de: Gina
Vizualizări: 222 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0