23.07.2013

Apelurile care frâng inimi! Mii de copii agresaţi cer ajutorul

 

Tot mai mulţi copii agresaţi cer ajutor. Peste o mie de cazuri de violenţă şi abuz sexual asupra minorilor au fost raportate la Telefonul Copilului numai în primele şase luni ale anului. Iar mai bine de 50 de mii de copii au sunat pentru a se plânge de sărăcie şi exploatare prin muncă. Datele îngrijorătoare apar într-un raport al asociaţiei Telefonul Copilului.

Tot mai mulţi copii agresaţi cer ajutor. Peste o mie de cazuri de violenţă şi abuz sexual asupra minorilor au fost raportate la Telefonul Copilului numai în primele şase luni ale anului. Iar mai bine de 50 de mii de copii au sunat pentru a se plânge de sărăcie şi exploatare prin muncă. Datele îngrijorătoare apar într-un raport al asociaţiei Telefonul Copilului.

MII DE APELURI, LA TELEFONUL COPILULUI
51.059 de apeluri
1.154 de cazuri de abuz şi violenţă în familie
134 de cazuri de abuz sexual
Sursa: Asociaţia Telefonul Copilului
COPIII DE LA SATE AU SUNAT MAI DES
38,03% dintre apeluri, din mediul rural
37,02% dintre apeluri, din mediul urban
24,95% dintre apeluri au fost confidenţiale
Sursa: Asociaţia Telefonul Copilului 22.07.2013.

Copil de zece ani, dus la spital cu arsuri grave dupa ce a fost pus de tatal sau cu mana pe jar

 

Un copil in varsta de zece ani, din localitatea vasluiana Ivanesti, a ajuns la spital cu arsuri grave, dupa ce a fost pus de tatal sau cu mana dreapta pe jarul dintr-o soba, ca o corectie pentru faptul ca daduse foc la niste paie in sura locuintei.

Potrivit primelor cercetari ale politistilor vasluieni, copilul a dat foc la niste paie si crengi de copac in interiorul surii, focul fiind stins de catre un vecin care a observat iesind fum din adapostul pentru animale.

In momentul in care a aflat de isprava facuta de catre fiul sau, tatal copilului a decis sa-l pedepseasca, punandu-l cu mana dreapta pe jarul dintr-o soba.

Desi baiatul a suferit arsuri grave de gradele II si III, parintii nu au vrut, intr-o prima faza, sa duca copilul la spital, apeland la serviciile medicului din sat.

Abia dupa doua zile, o farmacista din localitate a sunat la 112, dupa ce a observat ca ranile de pe mana copilului s-au agravat.

Baiatul a fost transportat cu ambulanta la Spitalul de Urgenta Vaslui, fiind ulterior transferat la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" Iasi.

"Tatal copilului, un barbat de 34 de ani, este cercetat de politisti pentru rele tratamente aplicate minorului. Insa, incadrarea juridica exacta se va face in functie de rezultatul final al anchetei si a concluziilor medico-legale", a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, Mihaela Straub.

Baiatul de zece ani este cel mai mare dintre copiii barbatului de 34 de ani, micutul fiind insotit la spitalul din Iasi de catre mama sa.

 

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/copil-de-zece-ani-dus-la-spital-cu-arsuri-grave-dupa-ce-a-fost-pus-de-tatal-sau-cu-mana-pe-jar.html


Alex, copilul desfigurat de mamă: O iert pe mama, dar nu vreau să mă întorc acasă!

 

La 12 ani a ajuns desfigurat la spital şi cu o mână ruptă după ce a fost bătut cu o botă. Alex spune că o iartă pe mama sa pentru că l-a bătut atât de rău dar nu mai vrea să se întoarcă acasă. Şi-ar dori să locuiască cu bunica la Pietriş unde se simte în siguranţă şi ştie că cineva are grijă de el.

Vineri seara medicii au fost alertaţi de un localnic din Colibiţa care a sunat la 112 anunţând că un copil a fost bătut crunt de mama sa. Ajunşi la faţa locului salvatorii au rămas şocaţi. Copilul era plin de sânge pe faţă şi abia se putea mişca. Micuţul a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud unde a rămas internat.

"M-am urcat într-un dud şi de aceea m-a bătut mama. Era dudul unui vecin. M-a lovit cu o botă în cap şi eu mi-am pus mâinile la cap ca să mă apăr. Eu o iert pe mama pentru ce a făcut, o iert pentru că m-a bătut dar nu vreau să mai merg casă. A mai făcut aşa, mă mai bătea dar nu atât de rău. Pe fraţii mei nu îi bate", a povestit băiatul pentru Bistriţeanul.ro.

Vecinii spun că femeia şi-a lovit copilul fără milă şi că l-a abandonat sub pom fără să îi pese că era plin de răni şi sânge pe faţă. Localnicii susţin că femeia consumă alcool şi că îşi neglijează cei patru copii care stau flămânzi cu zilele.

Tatăl acestora este plecat la muncă în Germania şi se va întoarce acasă peste câteva zile.

"Ştiu de la bunică mea că mama i-a spus tatălui meu că am căzut dintr-un pom şi că de aceea sunt la spital. Mi-e frică să nu mă bată tata când vine", a mai spus copilul.

Alex ar vrea să locuiască cu bunicii, la Pietriş, pentru că acolo ar avea parte de grija necesară unui copil de 12 ani.

"Când ies din spital vreau să merg la bunica. Am vorbit cu ea şi mă primeşte", ne-a mai spus băiatul.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, iar femeia care şi-a băgat copilul în spital riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti. Aceasta mai are acasă trei copii minori, unul de doi ani, altul de patru ani şi o fetiţă de opt ani.